«Προσομοιώσεις Λήψης Ορθών Οργανωτικών Αποφάσεων στη Διοίκηση Παραγωγής Έργων Αθλητικών Διοργανώσεων»

«Προσομοιώσεις Λήψης Ορθών Οργανωτικών Αποφάσεων στη Διοίκηση Παραγωγής Έργων Αθλητικών Διοργανώσεων»

Περιοδικό Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής
Τόμος 10, Τεύχος 1
2013
Σελίδες: 
2-15
issn: 
1791-6933
«Προσομοιώσεις Λήψης Ορθών Οργανωτικών Αποφάσεων στη Διοίκηση Παραγωγής Έργων Αθλητικών Διοργανώσεων»
Ζαχαρίας Κιάφφας & Ιωάννης Αυθίνος

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Αθήνας

2013
Περίληψη: 

Οι διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων συχνά αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο πιθανής αποτυχίας της διοργάνωσης λόγω αστοχίας του σχεδιασμού, αλλά και λόγω της φύσης αυτού του ίδιου του αθλητισμού. Δηλαδή, μόλις αρχίσει η διοργάνωση, δεν υπάρχει χρόνος για σημαντικές αλλαγές στην οργανωτική διαδικασία, κάτι που μπορεί ενδεχομένως να επηρεάσει τελικά την ικανοποίηση των πελατών. Όμως, η επιστήμη και η τεχνολογία επιτρέπει πλέον τη μοντελοποίηση της οργανωτικής διαδικασίας των αθλητικών γεγονότων, έτσι ώστε να εξετάζεται η αποτελεσματικότητα εναλλακτικών σχεδιασμών. Στην παρούσα εργασία προσομοιώθηκαν 12 οργανωτικά σενάρια με τη χρήση ειδικού λογισμικού, για το σχεδιασμό μιας μαζικής αθλητικής εκδήλωσης. Με τον τρόπο αυτό, δόθηκε στους αθλητικούς μάνατζερ μια σειρά από εναλλακτικές οργανωτικές λύσεις. Ως παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε η περίπτωση της διαδικασίας εγγραφής αθλητών σε έναν αγώνα προσανατολισμού. Ωστόσο, η διαδικασία της προσομοίωσης μπορεί να εφαρμοστεί σε μια σειρά από παρόμοιες περιπτώσεις διαχείρισης αθλητικών διοργανώσεων, ειδικά σε μεγάλα αθλητικά γεγονότα. Λέξεις κλειδιά: διαχείριση έργων, αθλητικές διοργανώσεις, υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής.

Λέξεις Κλειδιά: 

διαχείριση έργων, αθλητικές διοργανώσεις, υπαίθριες δραστηριότητες αναψυχής

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.) είναι ένα επιστημονικό σωματείο που σκοπό έχει τον προβληματισμό και την έρευνα πάνω σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού.

Menu

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα της ΕλλΕΕΔΑΑ και του χώρου της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής - ΕλλΕΕΔΑΑ

Λεωφόρος Νίκης 57, Θεσσαλονίκη, 54622

info@elleda.gr

www.elleda.gr