ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ: 15(1)

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ: 15(1)

Περιοδικό Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής
Τόμος 15, Τεύχος 1
2018
Σελίδες: 
1-1
issn: 
1791-6933
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ: 15(1)
Πρόλογος Διευθυντού Έκδοσης
2018
Περίληψη: 

Download NRCAγαπητοί Αναγνώστες του Περιοδικού

Στο πρώτο τεύχος του 2018 περιλαμβάνονται τέσσερις εργασίες που σχετίζονται με τη διερεύνηση της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς ορειβατών επισκεπτών καταφύγιων του Ολύμπου, τη συμβολή του διαφορετικού τόπου κατοικίας μαθητών Δημοτικών Σχολείων στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής υπευθυνότητας, την επαγγελματική εξουθένωση και φυσική δραστηριότητα εκπαιδευτικών Αγγλικής γλώσσας, και την αξία της yoga ως δραστηριότητας άσκησης και αναψυχής.

Συγκεκριμένα, στην εργασία του κ. Παυλίδη και των συνεργατών του σκοπός της έρευνας ήταν να καταδειχθεί η σημαντικότητα της συμμετοχής ατόμων σε δράσεις άσκησης στη φύση, και συγκεκριμένα στη δραστηριότητα της ορεινής πεζοπορίας στην περιοχή του Ολύμπου, ανάλογα με τα δημογραφικά τους χαρακτηριστικά, τη συχνότητα συμμετοχής και τη διαφορετική τους ορειβατική εμπειρία, και πως αυτή η ενέργεια οδηγεί σε θετικές συμπεριφορές προς το περιβάλλον.

Στην δεύτερη εργασία της Κας Δούζη και των συνεργατών της σκοπός της έρευνας ήταν να διαπιστωθεί εάν ο διαφορετικός τόπος διαμονής των μαθητών και η διαφορετική συχνότητα συμμετοχής τους σε υπαίθριες κινητικές δραστηριότητες σχετίζονται με το βαθμό της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησής τους.

Στην τρίτη εργασία του κ. Παπαβαγγέλη και των συνεργατών του σκοπός της έρευνας ήταν η διερεύνηση του επιπέδου επαγγελματικής εξουθένωσης εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας, εάν υπάρχει διαφοροποίηση της επαγγελματικής εξουθένωσης σε σχέση με συγκεκριμένες δημογραφικές μεταβλητές, όπως τα χρόνια προϋπηρεσίας και η βαθμίδα εκπαίδευσης (Α΄/θμια - Β΄/θμια) και της συσχέτισης μεταξύ επαγγελματικής εξουθένωσης και της φυσικής δραστηριότητας των εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας.

Στην τέταρτη εργασία της Κας Ζαφειρούδη και των συνεργατών της σκοπός της έρευνας ήταν η εμβάθυνση στη φιλοσοφία της χάθα γιόγκα.

 

Καλή Ανάγνωση!

 

Ο Υπεύθυνος Έκδοσης

Κ Αλεξανδρής

Καθηγητής ΤΕΦΑΑ, ΑΠΘ

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.) είναι ένα επιστημονικό σωματείο που σκοπό έχει τον προβληματισμό και την έρευνα πάνω σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού.

Menu

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα της ΕλλΕΕΔΑΑ και του χώρου της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής - ΕλλΕΕΔΑΑ

Λεωφόρος Νίκης 57, Θεσσαλονίκη, 54622

info@elleda.gr

www.elleda.gr