ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ: 11(2)

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ: 11(2)

Περιοδικό Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής
Τόμος 11, Τεύχος 2
2014
Σελίδες: 
1-1
issn: 
1791-6933
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ: 11(2)
Πρόλογος Διευθυντού Έκδοσης
2014
Περίληψη: 

Στο δεύτερο τεύχος του 2014 περιλαμβάνονται έξι εργασίες, οι οποίες βασίζονται όλες σε πρωτογενή δεδομένα. Στην εργασία της Κα Νικολαίδου και των συνεργατών της σκοπός της έρευνας ήταν να αποτυπώσει το προφίλ των δημοτικών αθλητικών οργανισμών, μέσα από δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από 110 δημοτικούς αθλητικούς οργανισμούς. Μια σειρά προτάσεων για τον σχεδιασμό της δομής των δημοτικών αθλητικών οργανισμών παρουσιάζονται στο άρθρο. Στην εργασία του κ. Καραγιώργου και των συνεργατών του διερευνώνται έννοιες που σχετίζονται με τους ορεινούς πεζοπόρους. Συγκεκριμένα, η εργασία είχε ως στόχο να διερευνήσει τον προφίλ των ορεινών πεζοπόρων και να αναδείξει το κατά πόσο η επωνυμία του προορισμού πεζοπορίας (Όλυμπος) και τα χαρακτηριστικά του συνεισφέρει στην ανάπτυξη ψυχολογικής δέσμευσης των πεζοπόρων με αυτόν και την επανάληψη της επίσκεψης. Στην εργασία του κ. Θεοδωράκη διερευνώνται οι αντιλήψεις των μελών γυμναστηρίων για τους συν-ασκούμενούς τους και οι επίδρασή τους στην ικανοποίηση τους και στην μελλοντική τους συμπεριφορά. Μέσα από στατιστικές αναλύσεις βασισμένες σε ποσοτικά δεδομένα τα οποία συγκεντρώθηκαν από ένα δείγμα 215 μελών ιδιωτικών γυμναστηρίων της Θεσσαλονίκης, ο συγγραφέας αναλύεις τις σχέσεις ανάμεσα στις αντιλήψεις των μελών, την ικανοποίηση των πελατών, και την πρόθεση για επανάληψη της συμπεριφοράς. Στην εργασία της Κα Ντοβόλη και των συνεργατών της, διερευνώνται θέματα που σχετίζονται με την αθλητική χορηγία. Χρησιμοποιώντας ποσοτικά δεδομένα από μια αθλητική διοργάνωση (kick-boxing) που έγινε στην Θεσσαλονίκη, εξετάστηκε κατά πόσο η ανάμειξη των θεατών με το άθλημα σχετίζεται με την αναγνώριση των χορηγών της διοργάνωσης. Στην εργασία της Κα Ζαφειρούδη και των συνεργατών της, διερευνήθηκε το προφίλ συμμετεχόντων ενηλίκων ατόμων σε διοργανώσεις ορεινής ποδηλασίας, αναφορικά με την έννοια της ανάμειξης. Στο άρθρο παρουσιάζονται προτάσεις για την περαιτέρω διάδοση της ορεινής πεζοπορίας. Τέλος στην εργασία του κ. Κουθούρη και των συνεργατών του διερευνώνται οι απόψεις Ελλήνων φοιτητών/φοιτητριών έναντι των φιλικών στο περιβάλλον υπηρεσιών που παρέχουν αθλητικά κέντρα. Τα αποτελέσματα υποστηρίζουν ότι οοι φοιτητές/τριες που αθλούνται εκδηλώνουν υψηλότερη πρόθεση για επιλογή αθλητικών κέντρων που παρέχουν ή σκοπεύουν να παρέχουν στο μέλλον φιλικές προς το περιβάλλον υπηρεσίες. Καλή ανάγνωση!

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.) είναι ένα επιστημονικό σωματείο που σκοπό έχει τον προβληματισμό και την έρευνα πάνω σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού.

Menu

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα της ΕλλΕΕΔΑΑ και του χώρου της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής - ΕλλΕΕΔΑΑ

Λεωφόρος Νίκης 57, Θεσσαλονίκη, 54622

info@elleda.gr

www.elleda.gr