Επαγγελματική Ικανοποίηση των Προπονητών - Ανασκόπηση Βιβλιογραφίας

Επαγγελματική Ικανοποίηση των Προπονητών - Ανασκόπηση Βιβλιογραφίας

Περιοδικό Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής
Τόμος 1, Τεύχος 2
2004
Σελίδες: 
2-24
issn: 
1791-6933
Επαγγελματική Ικανοποίηση των Προπονητών - Ανασκόπηση Βιβλιογραφίας
Αμαλία Δράκου, Χρήστος Καμπίτσης, Υβόννη Χαραχούσου & Ελένη Γλυνιά

Τµήµα Επιστήµης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισµού ∆ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης

2004
Περίληψη: 

Σκοπός της εργασίας αυτής ήταν η βιβλιογραφική ανασκόπηση σχετικά με τα εργαλεία μέτρησης της επαγγελματικής ικανοποίησης στο χώρο των προπονητών. Παρουσιάστηκαν αναλυτικά το Job Descriptive Index (JDI), το Job in General (JIG), το Minnesota Satisfaction Questionnaire (MSQ), το Coach Satisfaction Questionnaire (CSQ), το Ερωτηματολόγιο των Weiss & Stevens, το Employ Satisfaction Inventory (ESI), το ερωτηματολόγιο Li, το Job Diagnostic Survey (JDS) και το Job Satisfaction Survey (JSS). Από την έρευνα φάνηκε ότι θα ήταν χρήσιμο να κατασκευαστεί ένα νέο εργαλείο για τη μέτρηση της ικανοποίησης των προπονητών στην Ελλάδα. Στους παράγοντες ικανοποίηση από μισθό, συναδέλφους, επίβλεψη και ασφάλεια (που συναντώνται στα περισσότερα εργαλεία και αναφέρονται στις σπουδαιότερες πτυχές της επαγγελματικής ικανοποίησης), θα ήταν χρήσιμο να διερευνηθεί αν θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι παράγοντες όπως η πολυπλοκότητα της εργασίας, η αναγνώριση, η υποστήριξη από τη διοίκηση και η ηγετική συμπεριφορά.

Λέξεις Κλειδιά: 

επαγγελµατική ικανοποίηση, προπονητές

Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού & Αναψυχής (Ελλ.Ε.Ε.Δ.Α.Α.) είναι ένα επιστημονικό σωματείο που σκοπό έχει τον προβληματισμό και την έρευνα πάνω σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού.

Menu

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα της ΕλλΕΕΔΑΑ και του χώρου της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής - ΕλλΕΕΔΑΑ

Λεωφόρος Νίκης 57, Θεσσαλονίκη, 54622

info@elleda.gr

www.elleda.gr